Monito (Dromiciops gliroides; på engelsk monito del monte) er et lille pungdyr, der lever i det sydlige Sydamerika. Den er det eneste medlem af ordenen Microbiotheria. På trods af, at den ligner museoppossumerne i Syd- og Mellemamerika, er den nærmere beslægtet med de australasiske pungdyr.
Den har en hoved-og-kropslængde på 8-13 cm og en halelængde på 9-13 cm. Vægten ligger på 16-32 gram. Halen er en snohale. Pelsen er brungrå, og der er en sort ring om hvert øje.
Monitoen lever i tempereret regnskov i det sydlige Argentina og Chile. Den er nataktiv og tilbringer en stor del af tiden i træerne. Arten bygger en rede af blade og mos i hule træer. Reden er en fællesrede, som deles af flere individer. Føden består især af insekter og frugt.
Monitoen tilhører samme superorden som de australasiske pungdyr, Australidelphia. Opossummerne placeres i superordenen Ameridelphia.